ÁPRILIS KÖZEPE UTÁN IS KÉRHETŐ A FŰTÉS

2023.03.28. 12:41:37

Április 15-én, a fűtési idény végével a külső hőmérsékleti viszonyoktól függetlenül leállításra kerül a távfűtés, azonban van lehetőség a szolgáltatás meghosszabbítására.

Aki április közepén hűvösnek érzi otthonát, az illetékes fűtési megbízott, lakásszövetkezet, vagy a közös képviselő felé tudja jelezni igényét, mivel a fűtést az egyes lakásokban nem, csupán az érintett háztömbben lehetséges újraindítani. Az arra jogosultak a SZÉPHŐ Zrt. internetes rendszerén gyorsan és kényelmesen kérhetik a fűtés folytatását, de van lehetőség személyesen is eljárni a Honvéd utcai ügyfélszolgálati irodában.

Szeptember 15-től május 15-ig tart az úgynevezett rendelkezésre állási időszak, ami azt jelenti, hogy az április 15-i leállást követően a távhőszolgáltatónak – erre irányuló igény esetén – még egy hónapig bármikor el kell tudnia indítani a szolgáltatást. Április 15. után a fűtés leállítása már nem automatikus, azt külön jelezni kell a SZÉPHŐ Zrt.-nek.

A távhőszolgáltató rendelkezésre állási kötelezettsége miatt a házak belső rendszerét érintő átalakítás céljából a fűtési szezon végéig, vagyis május 15-ig leürítés nem kezdeményezhető.