Arany János Általános Iskolai kerti fajátékok felújítása – 2015. szeptember 11.

Ami a Széphő munkatársainak csapatépítés, az az iskolásoknak, óvodásoknak nagy öröm, az intézménynek pedig segítség. Csiszolópapírt, ecsetet és szer-számokat ragadtak a Széphő munkatársai, hogy felújítsák, megjavítsák az Arany János Iskola kerti fajátékait.
 
Az esős idő ellenére sem volt híján a jókedvnek a Széphő Zrt. munkahelyi kollektívája, akik esőnappal is készültek, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében tervezett feladatok teljesítését a változékony őszi idő ne tudja megakadályozni. Az idei évben az immár hagyománnyá vált segítségnyújtásban az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény részesült a Széphő jóvoltából. A felső- és középvezetők munkaruhába bújtak, hogy az udvari játékok javításával, felújításával komfortosabbá tegyék a választott intézmény tanulóinak hétköznapjait.
  

Az épületfenntartással és hőszolgáltatással foglalkozó cég munkatársai fáradságot nem ismerve csiszoltak, festettek, lapátoltak, hogy minél rendezettebbé tegyék az intézmény udvarát a tanév elejére. A dolgozók nem ijedtek meg a gyakorlat hiányától. „Aki tudja, hogyan kell csinálni, az megtanítja annak, akinek hiányosságai vannak. Nem nehéz munka, és a tapasztalatlanságot észrevétlenül változtatja tapasztalattá a jó szándék, a közösségi együttlét és a jó levegő.” A Széphő Zrt. vezérigazgatója, Szauter Ákos is a csapat aktív tagja volt: „A Széphő társadalmi felelősségvállalása már tradíció nálunk. Egyrészt a napi munkánkon túl mi is szeretnénk a város érdekében tenni valami hasznosat, másrészt ez a tevékenység egyfajta csapatépítő tréningként is működik. Nagy mestermunkára nem vállalkozunk, de a festés, csiszolás apró, ám fontos feladatait szívesen elvégezzük.”

Az Arany János Iskola falain belül a tanulásban akadályozott és autista tanulók alap- és közép-fokú képzése, értelmileg akadályozott gyermekek, fiatalok óvodai nevelése, alap- és középfokú oktatása folyik. Bartyik Mihály-né, az intézmény igazgatója arról számolt be, hogy nagyon örültek a kezdeményezésnek: „Általában az a jellemző, hogy mi keressük meg a vállalkozókat, vállalatokat, civilszervezeteket egy kis támogatásért. Most az a szerencsés helyzet állt elő, hogy a Széphő keresett meg bennünket, és ajánlotta fel a segítségét.” A lelkes csapat már kora délelőtt szorgosan dolgozott az intézmény udvarán. A felújítási munkák mellett egy új homokozót is kialakítottak a legkisebbek örömére.
 
Forrás: Fehérvár Magazin