Újraosztás

A SZÉPHŐ Zrt. a jogszabályokban foglaltaknak megfelelően minden hónapban felosztja a díjfizetők által felhasznált, a hőközpontokban megmért hőmennyiséget a lakások légtérfogata alapján. Azokban a házakban, ahol költségmegosztók üzemelnek, és a lakók eszerint szeretnének elszámolni, szükséges egy újraosztás, mely során a költségmegosztókról származó adatok kerülnek el a távhőszolgáltatóhoz. A SZÉPHŐ Zrt. ezen adatok alapján állít ki pluszos vagy mínuszos számlát.

Fontos megjegyezni, hogy

  • az újraosztás a távhőszolgáltató által nyújtott, külön szerződésben rögzített plusz szolgáltatás;
  • a távhőszolgáltató jogilag nem áll kapcsolatban költségmegosztók leolvasását és feldolgozását végző céggel;
  • az újraosztás során az egyes lakók között kerülnek átcsoportosításra az összegek, a távhőszolgáltató sem több pénzt nem szed be, sem többet nem térít vissza.

Az újraosztásban, mivel a lakók egymás közötti elszámolásáról van szó, a SZÉPHŐ Zrt. csak technikai segítséget nyújt. A kifizetések finanszírozhatósága érdekében, a szerződésekben rögzített módon, a be- és a visszafizetéseket tartalmazó számlák között időbeni eltérés van.

Kiemelt szolgáltatásaink, információk

Tisztelt Ügyfelünk!

A lakossági fogyasztók részére kibocsátott távhőszolgáltatási számlák 2014. évtől az egységes közszolgáltatói számlaképről szóló 2013. évi CLXXXVIII. törvényben előírt formai és tartalmi előírások alapján készülnek. Az alábbi leírással szeretnénk segítséget nyújtani a számlán alkalmazott, a felhasználók számára esetleg nehezen érthető szakkifejezések értelmezésében az egyes oldalakon szereplő tételek, adatok részletes magyarázatával.

SZÉPHŐ ZRT, SZÁMLAMAGYARARAZAT LETŐLTHETŐ- (.PDF)

Gyakori kérdések

Tudja Ön?

  1. Óracsere esetén mi a teendő?
  2. Hogyan történik a melegvíz hődíj elszámolása?
  3. Bérlőváltozás, tulajdonosváltozás bejelentéséhez milyen dokumentumokra van szükség?
  4. Az adatokban bekövetkezett változás csak személyesen nyújtható be?
  5. Melyek a hátralék rendezésének lehetséges módjai?

Kattintson a tovább gombra részletes információért!

Tovább

Partnereink listája