Segítség a Papi Otthonban

Ismét szépítő munkával segítettek a SZÉPHŐ Zrt. munkatársai a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Ezúttal az Országos Papi Otthonban jártak a dolgos kezű önkéntesek: ajtók festését vállalták, és egy közösségi teret is megújítottak.

Ecsetet ragadtak, és megszépítették a Papi Otthon szobáinak ajtajait a SZÉPHŐ Zrt. közép-és felső vezetői. A társadalmi munka célja a csapatépítés mellett a segítségnyújtás volt. Ahogy korábban is, most is sokan kivették a részüket a munkából. „Két szempontból is mindenképpen fontosnak tartom ezt az akciót. Egyrészt ezzel is megmutatjuk, hogy tényleg tudunk segíteni. Szeretnénk példát mutatni saját munkaerőnkkel, hiszen kicsi dolgokkal is nagyot lehet tenni. Másrészt fontos, hogy csapatépítő jellege is van. Amikor nemcsak a szokásos napi rutint végezzük, hanem abból kiszakadva más dolgokat csinálunk, akkor ez is egyfajta összekovácsolódás, ilyenkor tudunk olyan dolgokról is beszélgetni, ami nem közvetlenül a munkáról szól.” - mondta Szauter Ákos, a SZÉPHŐ Zrt. vezérigazgatója. Az önkéntesek lefestették az intézmény demens részének ajtófélfáit, más kollégák a cég telephelyén újították meg az ajtókat. A munkában oroszlánrészt vállaltak a cég szakemberei is, akik előkészítették az ajtókat.
 
Az intézmény vezetője azt mondja, nagy segítséget jelent ez a nemes gesztus a lakók életében. „Annak ellenére, hogy ők szellemileg már nem épek, a környezetüket érzékelik, a színeket megismerik. Nagyon sokszor a színek segítenek nekik a tájékozódásban, és ezzel, hogy minden szobának más színe lett, könnyebben megtalálják a szobáikat. Ez egyfajta biztonságérzetet ad nekik, tudják, hogy jó helyen vannak” - mondta Tuba-Kovácsné Holczmann Mónika, a Katolikus Szeretetszolgálat Országos Papi Otthona intézményvezetője. A SZÉPHŐ Zrt. munkatársai közül sokan gyakran részt vesznek a szemináriumi templomban rendezett eseményeken, a segítségnyújtás emiatt is fontos számukra. A jövőben pedig, folytatva a hagyományokat, újabb intézményekben igyekeznek szebb környezetet varázsolni.
Forrás: Fehérvár hetilap