Duális képzés

Szeretnél diplomával a kezedben, gyakorlati tapasztalatokkal és stabil elméleti tudással a hátad mögött belevágni karriered egyengetésébe?
Szeretnél úgy belépni a munka világába, hogy már tudod, mi vár Rád?
Szeretnéd megismerni, milyen egy családbarát munkahely?
 
Ha ezek valamelyike szimpatikus számodra, van egy jó hírünk: most itt a lehetőség, hogy a duális képzés keretén belül valóra váltsd mindezt!
 

Mit jelent a duális képzés?

 

2015. szeptemberétől cégünk bekapcsolódott a duális képzés rendszerébe az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával. A duális képzés célja a felsőoktatási intézmények és az érintett vállalatok együttműködésén alapuló, gyakorlatorientált képzés megvalósítása, hogy Ti a minőségi és elméleti tudás mellett gyakorlati tapasztalatokat és készségeket is elsajátítsatok. Az intézmény és vállalatunk mind a képzési területen, mind a képzési idő időtartamán osztozni fog.
Hogy is fog kinézni mindez a gyakorlatban?
Itt nálunk elsősorban a gyakorlati képzés fog zajlani, mely a félévekre vonatkozóan 20 hetes intervallumot jelent.
Minden félév az elméleti oktatással indul az Egyetemnél, majd az elméleti alapok elsajátítása után mi mutatjuk meg Neked, hogy az egyes tantárgyak ismeretanyagát hogyan alkalmazzuk a gyakorlatban.
A vizsgaidőszakban a megtanult elméleti és gyakorlati ismereteket pedig az Egyetemmel közösen mérjük fel. A tavaszi félév vizsgaidőszaka után, a nyár folyamán folytatódik a gyakorlati képzés nálunk, ahol további hasznos ismeretekkel bővítjük tudásod.
 
Gyakorlati képzés helyszíne: 8000 Székesfehérvár, Honvéd u. 1.
  

Hogyan lehetsz Te is részese?

 

A duális képzési formájú szakokra történő jelentkezés a felvételi eljárás során két, egymással párhuzamos szakaszból áll:
  • az állami, általános felvételi eljárásból (mely semmiben nem különbözik a nem duális szakokra való jelentkezéstől), és
  • egy vállalati felvételi szakaszból, melyet mi bonyolítunk le.
A felvételi tájékoztatóban januárban kerül feltüntetésre a meghirdetett, „hagyományos", nem duális formájú szakok melletti lábjegyzetben - amennyiben a szak duális formában is indul - valamint a vállalati partnerek is felsorolásra kerülnek.
 
A Ti feladatotok, hogy általános módon benyújtsátok a jelentkezéseteket a – duális formában is meghirdetett – szakra az állami felvételi eljárásban, majd ezzel párhuzamosan felvegyétek a kapcsolatot velünk az alábbi módon:
 
Küldd el nekünk fényképes önéletrajzodat
   
 

Mit várunk Tőled?

 

A fentebb említett dokumentumokon felül azt, hogy kellőképp motivált legyél, illetve szorgalmasan tanulj, mi pedig mindezt az igyekezetet természetesen különféle módon díjazzuk.
Hogy történik a kiválasztás?
Mint minden jelentkezésnél, itt is szükséges, hogy valamiképp szűrjük a felvételizőket, akik szeretnének hozzánk kerülni. Ezért a jelentkezési határidő lejárta után végzünk egy előszűrést, majd a kiválasztottaknak egy személyes meghallgatás, valamint teszt keretén belül lehetőséget adunk, hogy megmutathassák képességeiket, rátermettségüket.
 

Miért pont minket válassz?

  • magas színvonalú, eredményorientált képzésben vehetsz részt,
  • nagy tudású, mentori háttér vár Rád,
  • családbarát munkakörnyezetben tanulhatsz,
  • az egyetemi hallgatói juttatásokon felül rendszeres pénzbeli juttatással ösztönözzük tanulásodat,
  • biztonságosan tervezhető életpályát nyújtunk,
  • sportolási lehetőségek,
  • rendszeres visszajelzés teljesítményedről.
 
Amennyiben kérdésed lenne, keress minket bátran az alábbi elérhetőségek egyikén:
Kapcsolattartó: Daróczi-Kiss Ramóna
Telefon: (22) 541-302
 
 
Egyetem honlapja:
a képre kattintva megnyílik az egyetem honlapja