Nagyvállalati auditNapjainkban a vállalatok működési költségeiknek mind nagyobb részét az energiafelhasználásuk, ezáltal az energiaköltségeik teszik ki. Az Országgyűlés a nemzeti energiahatékonysági célkitűzés teljesítéséhez szükséges egyes feladatok meghatározása és e feladatok végrehajtása feltételeinek biztosítása céljából, az energiaellátás és energiafelhasználás hatékonyságának átfogó biztosítására, s ezzel az energiafogyasztói költségek csökkentését, valamint a környezeti erőforrások jövő nemzedékek számára történő megóvását elősegítve – az európai uniós jogi követelményekre figyelemmel – fogadta el a 2015. évi LVII törvényt, és végrehajtására a 122/2015. (V.26.) Kormányrendeletet. A törvény értelmében az egyes nagyvállalatoknak az energetikai auditálást először 2015. december 5-ig kellett elvégeztetniük.

A nagyvállalati energetikai auditot a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) ellenőrzi. A Hivatal a törvény értelmében 2016. december 31-ét megelőzően benyújtott auditok esetén bírságot nem szab ki.

A SZÉPHŐ Zrt. vállalja a megbízó üzemeltetésében ill. tulajdonában lévő épületek, telephelyek, technológiai folyamatok és szállítmányozási tevékenységek energetikai auditálását a fent említett 2015. évi LVII. törvény illetve 122/2015. (V.26.) Kormányrendeletben foglalt tartalmi és műszaki követelmények alapján.

Az energiahatékonysági audit során felderítjük az energiamegtakarítási és költségcsökkentési lehetőségeket, a hagyományos valamint a megújuló energiával történő ellátás lehetséges új megoldásait. Energetikai auditunk végeztével konkrét, kézzel fogható és lehetőleg gyorsan megtérülő javaslatokat teszünk a megbízóink számára.

Amennyiben nagyvállalati energetikai audittal kapcsolatban hozzánk szeretne fordulni, az alábbi elérhetőségeken teheti ezt meg:

Cím: 8000 Székesfehérvár, Honvéd u.1.
Tel.: (22) 541-300 
e-mail: info@szepho.hu