Óvodai kertrendezés - 2013. május 17.

A SZÉPHŐ Zrt. az idei évben a társadalmi felelősségvállalás keretében a helyi közösségek megsegítését, az értékteremtésen - és megőrzésen át a város életében történő aktív részvételt tűzte ki céljául. A társaság meghirdetett programja kétágú, egyik a középiskolás korosztály tudását bővíti egy energetikai előadássorozattal, míg a másik a legifjabb nemzedék fejlődését támogatja. Utóbbi keretében a cég munkatársai 2013. május 17-én virágosabb, természetközelibb udvarokat alakítottak ki két fehérvári óvodában.   
  
20 kg fűmag, 20 smaragd tuja, 170 egynyári virág,  10 évelő levendula, valamint 52 fűszernövény került gondos kezek mentén az óvodások kedvenc játszó helyszíneire a parkgondozás és kertépítés eredményeként. A SZÉPHŐ Zrt. kollektívája a Felsővárosi Óvodában egy olyan fűszernövény tankertet hozott létre a gyerekeknek, ami az apróságokban erősítheti a természethez való kötödést, valamint folyamatosan friss fűszernövényeket biztosít a Tutimenza program szerint működő egészséges konyhához.  A tankert gondozása az óvodások feladata lesz. Az Ybl Óvodában a gyerekek környezeti kultúrájának és esztétikai érzékének fejlesztése volt a cél, melynek érdekében a cég munkatársai parkot rendeztek.  
 
 A szorgos csapatot ebben a munkában is a vezérigazgató irányította, aki maga is bőségesen kivette a részét a tennivalókból. Dr. Temesvári Balázs úgy véli, közszolgáltatóként nagyon fontos hozzájárulniuk a közösség mindennapjaihoz, az életminőség jobbá tételéhez és az értékek ilyen módon történő átadásához a jövő nemzedék számára. A SZÉPHŐ Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, a jó gyakorlatot a későbbiekben is szeretnék folytatni. Céljuk, hogy azok a gyerekek, akik például a mostani társadalmi munkának teret adó intézmények tagjai egy magasabb minőséget képviselő környezeti kultúrában tudják megélni mindennapjaikat, ezáltal felnőttként is igényesebbek lesznek a városukra, erősödhet lokálpatriotizmusuk.