Szemétszedéssel segítettek a SZÉPHŐ munkatársai

A SZÉPHŐ Zrt. minden évben igyekszik segíteni valamilyen módon Székesfehérvár közösségét. Idén a szemetelés ellen léptek fel a társadalmi felelősségvállalás jegyében, ezért október 22-én, kedden egy illegális szemétlerakót számoltak fel.

Ételmaradék, autóalkatrészek, bútordarabok, háztartási hulladék, de még egy bontatlan üveg sör is volt abban a szemétkupacban, amit illegálisan raktak le Székesfehérvár határában. A konténer szinte teljesen megtelt a fák árnyékából előkotort hulladékkal. „Egy iszonyatos szeméthalmot találtunk, amit felelőtlen emberek szórtak szét. Talán mindenki csak egy kicsit tett hozzá, azt gondolta, az ő kevés hulladéka még elfér itt, és a végén láthatjuk, hogy milyen nagy halom szemét kerekedett! Ha szebb jövőt akarunk, akkor ez ellen tennünk kell, és jó, ha együtt dolgozhatunk ezért!” – mondta Kollár Róbert, a Széphő hőszolgáltatási üzemvezetője.

Szemetet csak a kijelölt hulladéklerakókban szabad elhelyezni. Környezetünk szépségéért, tisztaságáért közösen kell tennünk! A Széphő Zrt. munkatársai felszámoltak egy szeméthegyet a város határában.

A cég hagyományosan évente végez szépítő és építő munkát a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Az idén újra munkába álltak a közép és felsővezetők. Ez alkalommal a városban több helyen felbukkanó, bokrok alján, félreeső helyeken leszórt szemétkupacok felszámolásáért tettek. Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy évről évre vállalnak segítő feladatokat Fehérvárért: „Szeretnénk megmutatni, hogy nemcsak az irodában és nemcsak a fűtés zavartalan működése érdekében teszünk nap mint nap, hanem ha szükséges, segítjük a fehérváriakat egészen más területeken is. A korábbi években festettünk már kerítést, játszóteret, ajtókat is. Dolgoztunk iskolában, idősek otthonában. Az idén egy új tevékenységet vállaltunk: a szemétszedést.”

Forrás: Fehérvár hetilap