VÉGE A FŰTÉSI SZEZONNAK FEHÉRVÁRON, ELKEZDŐDHETNEK A KARBANTARTÁSOK

2023.05.25. 13:08:43
Május közepétől megkezdődhettek a karbantartási munkálatok a fűtési rendszereken, mert véget ért a fűtési szezon, ameddig a távhőszolgáltatónak rendelkezésre állási kötelezettsége van.
Április 15-én, a fűtési idény végével a külső hőmérsékleti viszonyoktól függetlenül leállították a távfűtést, azonban adódott lehetőség a szolgáltatás meghosszabbítására, így aki hűvösnek érezte otthonát, az illetékes fűtési megbízott, a lakásszövetkezet vagy a közös képviselő felé jelezhette igényét.

„Április 15-e után már igényelni kellett a többletfűtést, és az időjárás miatt erre szükség is volt. Aki ezt megtette, ott a SZÉPHŐ Zrt. már nem állítja le automatikusan a fűtési rendszert, hanem igényelni kell a leállítást. Most is még több tíz olyan ház van, ahol fűtünk. Itt a közös képviselőnek vagy a fűtési megbízottnak szükséges igényelnie a fűtés leállítását” - mondta el Szauter Ákos, a SZÉPHŐ Zrt. vezérigazgatója.

Május 15-e után megszűnik a kötelező rendelkezésre állási időszak, így megkezdődhetnek a karbantartási munkálatok. Ha valaki szeretne élni a rendszerátalakítás lehetőségével, azt be kell jelentenie.

„A fűtésátalakítások bizonyos szabályokhoz kötöttek. Ha át szeretnék alakítani a lakáson belüli fűtésrendszert, akkor ahhoz társaságunk műszaki osztályán előzetes hozzájárulást kell kérni - akár egy radiátorcserénél is. A munkálatokhoz szükséges ürítést-töltést megint csak a közös képviselővel, fűtési megbízottal, lakásszövetkezeten keresztül lehet igényelni” - emelte ki Szauter Ákos, aki hozzátette, azt kérik a lakóktól, úgy ütemezzék az átalakításokat, hogy az ürítés ne legyen hosszabb két hétnél, ugyanis, ha a rendszerben nincsen víz, az felgyorsítja a korróziót. A felhasználók igénybe vehetik onilne ügyintézésnél a SZÉPHŐ Zrt. internetes felületét is a rendszerátalakítás, vagy radiátorcsere bejelentéséhez.
(Forrás: www.fmc.hu)